Paguyuban Pasundan bangga ada televisi mengangkat Budaya Sunda

Tivi mangrupakeun media waktu kiwari anu paling efektif dina merjoangkeun visi misi Paguyuban Pasundan, salaku organisasi urang Sunda, anu mibanda tujuan sabeungkeutan dina merjoangkeun dipiroseana basa, seni jeung budaya Sunda.
-Asep Kurnia, SH.MH-

30 September 2016 23:10 WIB
 
0
Ketua Paguyuban Pasundan Kabupaten Sumedang, Asep Kurnia, SH.MH.
Pitriyani
Ketua Paguyuban Pasundan Kabupaten Sumedang, Asep Kurnia, SH.MH.

SUMEDANGONLINE: Ketua Paguyuban Pasundan Kabupaten Sumedang, Asep Kurnia, SH.MH., mengaku bangga dengan adanya SMTV yang dalam program siarannya lebih banyak menampilkan seni dan budaya Sunda. Hal itu sebut dia, sejalan dengan visi misi Paguyuban Pasundan sebagai organisasi orang Sunda. Untuk hal itulah, lanjut dia, Paguyuban Pasundan memberikan dukungan terhadap penyelenggaraan program SMTV terutama saat penyelenggaraan Hari Jadi SMTV yang ketiga.
“Tivi mangrupakeun media waktu kiwari anu paling efektif dina merjoangkeun visi misi Paguyuban Pasundan, salaku organisasi urang Sunda, anu mibanda tujuan sabeungkeutan dina merjoangkeun dipiroseana basa, seni jeung budaya Sunda,” ungkapnya.
Sementara itu, dalam sambutannya, Direktur Utama SMTV Sumedang, Asep Anang Supriatna, memberikan apresiasi luar biasa terhadap keberadaan Paguyuban Pasundan dan Saung Kampiun Bandung. Ia menyebutkan jika Paguyuban Pasundan dan Saung Kampiun Bandung, salahsatu sponsor utama yang memberikan dukungan terhadap penyelenggaraan Hari Jadi SMTV yang ke-3.
“Milangkala nu wengi ieu ku urang sakseni, sayaktosna sanes hajat SMTV, tapi ieu dorongan dua lembaga anu ngait kana visi misi anu sami. Sami-sami ngagaduhan garapan tina kasundaan, Paguyuban Pasundan sareng Saung Kampiun Bandung, dua lembaga anu udaganna keur rumawat, kana jatidiri ki Sunda tur eta nyangkaruk kana program-program kan program-progam hiburan budaya Sunda,” kata Asep Anang Supriatna.
Lebih lanjut ia menyebutkan jika Paguyuban Pasundan mempunyai harapan besar terhadap SMTV yang memiliki tagline Layar Kaca Urang Sunda bisa miroasea, tur miara ajen inajen Ki Sunda.
“Sawatara saung Kampiun Bandung, mangrupakeun sanggar seni anu tempat ngiuhan para seniman Pop Sunda nu tos kampiun, euyeub ku para artis populer, tempatna seniman sohor, tur teu reureuh ngahasilkeun karya-karya senina. Tangtos ka Dua lembaga ieu simkuring nganuhunkeun, margi ku sabeungkeutan ieu urang sasarengan, mirosea, miara, mupusti, nanjeurkeun ajeun inajen ki Sunda,” ungkapnya.***